Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 27 mars 2012

Rovdjursmanifestationen den gånga helgen

I lördags var det protester/manifestationer mot den förda vargpolitiken, eller kanske snarare den förda icke-politiken. Den totala uppslutningen uppgick till 4500-5000 personer, lokalt såg det lite olika ut och om man skall se det som många eller få är relativt, hur som helst visar siffrorna tydligt att frågan är mycket viktig pålandsbygden:

I Hagfors dök ungefär 500 personer upp. Det motsvarar 10% av hela samhällets befolkning eller 5% av kommunens befolkning, en hög närvaro tycker jag. Mycket hög och den bör ge någon slags gehör för den som tänker efter.

I Stockholm dök ca 200 personer upp. Inte speciellt många, men frågan är hur många man väntade sig i en storstad där forskarna tydligt visat att vargen är populärare än på landsbygden.

En av talarna i Falun, renägaren Benny Jonsson ställde in sitt deltagande då han fått problem med just en varg i sin renflock.....

I Älvdalen infann sig ca 300 personer. Vilet är drygt 4% av kommunens befolknig, även det en rätt hög siffra tycker jag.

I Skelefteå infann sig 50-60 personer.

I Sveg dök 250 personer upp, vilket motsvarar ungefär 2,5% av Härjedalens kommuns invånare, hög uppslutning med andra ord.

I Västerfärnebo dör 450-500 personer upp. Vilket är lika många som över huvud taget bor på orten. Eller 2,5% av kommunens befolkning. Hög uppslutning med andra ord.

I Växjö slöt lite drygt 200 personer upp:
Lyssna: Anders Telin: ”Man kan nog inte sitta i Bryssel och bestämma det här”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar