Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 27 september 2012

Kärt vapen har många namn

6,5x55-an i min garderob som jag fick av svärfar är av modellen HDF titan II. Vilket är HDFs ommärkning av vapnet, egentligen heter den Voere Titan II. Voere i Voerenbach fick ekonomiska problem under stlutet av 1980-talet och köptes upp av Mauser. Vapnet lyftes över till Mausers produktion, och kom då först att heta Mauser 225 men döptes sedan om till Mauser 99.

Kärt barn har många namn.

Och ja, det är en mycket bra bössa. Ofta säljs den med HDF-beteckningen till ett löjligt lågt pris (typ 3000 kr) då folk sällan känner till vad det är för vapen.

Min HDF Titan II syns på bilden ovan. Kikaren är bytt, så istället för en skittung Nightforce 5,5-22x56 så sitter det en lite smäckrare S&B 4-16x50 på den ny. Dämparen och kolven är desamma även om jag skulle vilja byta kolv mot en som är mer anpassad för liggande skytte. Kanske bygger jag en, eller så kanske jag skall bygga om den befintliga?

3 kommentarer:

  1. Aha jag har en voeretillverkad hdf titan2 i kaliber 6,5x55 med helt löstagbart magasin....skulle dock vilja ha tag på 1 eller 2 magasin till.....vet du någon som har nåt?
    // Christer

    SvaraRadera
    Svar
    1. Grattis till ett bra vapen. Som är omöjligt att få tag i reservdelar till..... Letar själv så smått efter extra mag, men ramlar jag på några så flaggar jag för det.

      Radera
  2. Kanon bra vapen . Bra stockad . Har en titan 9,3x62. Har gjort iordning den .

    SvaraRadera