Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 11 april 2011

Varg i Helsingborg

Just nu springer en varg omkring i Helsingborg. Den rör sig kring Berga militärområde, Pålsjöskog och djursjukhuset. Eftersom den anges utgöra fara för människor kommer den att sövas och flyttas.

Men så brukar det ju inte låta.

Vargar är ju snälla djur som inte gör en människa förnär. Så låter det i alla fall hela tiden när vargar stryker kring gårdsknutar och genom byar på landsbygden. Är det inte så? Skall man börja flytta alla vargar som förirrar sin inpå människans boningar eller gör man bar undantag för större städer? Eller är vargar bara farliga för stadsbor?

Man kan ju undra.

4 kommentarer:

 1. Alla vilda djur riskerar bli farliga när de är långt från sin naturliga miljö och är stressade. Det finns exempel på älgar som få är rädda för som förirrat sig in i städer och plötsligt blivit farliga.

  SvaraRadera
 2. Varg är långt mycket mindre farlig för människor än vad människor är för vargen, det vet vargen och flyr alltså ifall den kan. Hela citatet: "en fara både för sig själv, för trafik och för människor." Det är alltså i första hand en tätortsfråga eftersom Vargen utgör en fara för sig själv och TRAFIKEN!

  SvaraRadera
 3. Min raljanta ton utgår givetvis från det faktum att många som bor i vargområden inte känner att deras oro tas på allvar av folk som inte känner till förutsättningarna för att bo på landsbygden.

  Och givetvis är stressade och trängda djur farliga. Till och med en mus kan bita till ordentligt i fel läge. Nu har jag i och för sig aldrig blivit biten av en mus, men däremot en lämmel som drullat i en kanot som jag satt i.

  SvaraRadera
 4. Enligt ATL har vargen nu sprungit till skogs, bra att man inte behövde söva och flytta den.
  http://www.atl.nu/Article.jsp?article=66737&a=Jakten%20avbl%C3%A5st%20-%20vargen%20sprang%20till%20skogs

  SvaraRadera