Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 2 oktober 2018

Modifiering av en EKA W12

Eka W12 var en kniv jag skaffade efter att ha känt på Marcus Nolfeldts i samband med att vi spelade in material till Jaktkunskap. Men den blev bara liggande, jag trivdes inte alls med den. Dels tycker jag att fingerskyddet är kasst och dels är slipningen fånig, sekundäregg på skandislipning.... Jag valde alltså att modifiera kniven enligt nedan:
 Kniven i originalutförande.
 Jag skruvade bort handtagssidorna, vilka satt lite väl hårt för att det skulle vara lätt gjort. Ritade en ny buklinje på handtaget.
 Jag slipade ner buken och fick en ny form på handtaget.
 Jag rotade fram lite renhorn jag hade liggande och klöv en lagom bit.
 Biten passades in.
 Nithål borrades för tt par mosaikpins jag skaffat.
 Inför limning borrade jag lite extra i hornet för att det skulle fästa ordentligt. Eftersom det var mycket utrymme att fylla ut så valde jag att använda marnine epoxi, tanken var att om det håller för att stabilisera innandömmet på en gevärskolv så håller det i ett knivskaft.....
När skaftbitarna var ditlimmade var det bara att slipa till hornet så att det följer metallen, sedan tunnade jag ut sidorna något för att få ett bekvämt grepp. Nu åker kniven i en slida jag hade liggande hemma men den skall få en specialsydd slida vad det lider....

1 kommentar:

  1. Väsentligt mycket snyggare. Och hur tusan tänkte den som designade en låg sabelslipning med en tydlig primäregg? Visst, hållbart men lär för tusen inte skära bra alls. Särskilt inte i kött.

    SvaraRadera