Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 1 oktober 2018

Modifiering av en ESEE 4

ESEEs knivar är alltid intressanta och bra. De är ändamålsenliga men lite för ofta blir det så att jag inte riktigt kommer mig för att använda dem. Jag har funderat på varför och landat i att den nog behöver modifieras. Sagt och gjort. Jag byggde om min ESEE 4.....
 ESEE 4 ser ut på detta vis från början. Eller ja, den kan ha vilken färg som helst på blad respektive klinga.
 Jag skruvade isär den och markerade hur jag tänkte modifiera formen. Det primära var att plocka bort fingerskyddet, det var ivägen tycker jag.
 Innan jag avlägsnade coatingen (starkt pulverlack) så etsade jag in märkningen djupare. Det gjordes enkelt genom att koppla knivbladet till ena ploen på ett bilbatteri och den andra kopplade jag till en ledare som jag höll mot en bomullstuss med saltvatten. Det fräser rätt bra och tar någon minut att fördjupa märkningen ordentligt.
 Avklarad etsning.
 Fingerskyddet slipades bort.
 Färgen avlägsnades med hjälp av färgborttagnignsedel som fick verka något dygn.
Här missade jag att ta bilder men jag har satt på nya handtagssidor i älghorn. Dessa är limmade mot bladet med epoxilim och hålls fast av tre stycken fina mosaiknitar. Nu får kniven bo i en slida jag hade liggande men på sikt skall jag sy en ny.

1 kommentar:

  1. Hade inte sett det här inlägget tidigare. Riktigt snyggt resultat och inte minst ser handtaget ruskigt ergonomiskt ut samtidigt som det blev både personligt och elegant! Det var en lyckad förvandling.

    SvaraRadera