Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 9 september 2019

Nattjakt på grävling

Bland de roligaste jaktformerna håller jag grävingjakt nattetid med ställande hund. Eftersom jag jobbar rätt mycket så blir det inte lika många tillfällen som jag skulle önska, så denna helt var jag ute för fjärde och femte gången denna säsong.

Fredagkvällen regnade det. Jag gick ut vid 22-snåret och valde att jaga skogsmark då jag tänkte att grävlingarna nog valde det framför öppen mark i regnet. Och visst hade jag rätt. Efter 3 km, när Essa var blott 50 m från mig, kom ståndskallet. Grävlingen hade sökt skydd i en skreva och jag fick lägga mig på mage för att komma åt att skjuta. Tyvärr låg den så till att jag hade behövt terrier för att få ut den. Huggkrok var inte att tänka på eftersom den låg så djupt in och skrevan inte var öppen framtill utan dold bakom ett par block. När grävlingen var konstaterat död gick vi vidare utan ytterligare upptag.

På lördagkvällen var det LAN nere i bygdegården. Sonen var med så jag passade på att jaga av skogen intill bygdegården. Gick ut vid 21.30 tiden och sökte av hela skogspartiet. Inga antydningar till aktivitet, kanske beroende på att det regnade och kanske för att vi eventuellt var ute aningen för tidigt. I slutet av skogspartiet höll sig Essa tätt intill mig, jag funderar på om det var gris i skogen. Vi återgick till bygdegården via gärdena men inte heller där blev det något. Eventuellt var hon på en mink nere vid bäcken men jag vet inte vad det var då den sökte skydd i ett stenskravel. Essas skall var annorlunda än vid grävlingkontakt. Totalt sökte hon av 30 km innan det var dags att hämta sonen från LANet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar