Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 14 augusti 2019

Ännu en grävling för Essa

Igårkväll belv det en grävling till för Essa....

Vi gick ut nära vår gård. Gjorde ett skogssök. Efter en kvart hörde jag Essas taktfasta ståndskall. Jag skyndade mig åt det hållet men var över 500 m bort. När jag väl började närma mig hörde jag hur Essa gnydde till och sökte upp mig. Först trodde jag det var frågan om rapportering, vilket hon gör ibland men sedan insåg jag att hin fått ett bett läppen.

Vad är bästa kuren mot ett bakslag? Jo upp i sadeln igen!

V fortsatte. Inlednignsvis var Esa lite spak och höll sig nära mig men efter fem minuter var det full fart igen. Hon följde den ilska grävlingen till ett stort gryt där den sökt skydd.

Skam den som ger sig. Essa fortsatte söka och hittade ett utspår att följa. Och efter 200 m hördes ett nytt ståndskall. Jag skyndade mig dit. Lite lurigt var det eftersom det var i en rasbrant. Grävlingen hade sökt skydd under ngåra block där Essa arbetade mellan två öppningar och grävlingen svarade aggressivt åt båda håll. Jag plockade fram revolvern och fick snabbt ett bra läge. Grävlinge stöp direkt och Essa tryckte sig in i grytet med väst och allt. Någn minut senare kom hon utsläpande med en rejäl grävling ur ett annat större hål.

Sedan gick vi hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar