Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

fredag 1 mars 2019

Månadsskiftet februari - mars

Igår var sista dagen för dovvilt. Jag fick ett ryck de fyra sista dagarna och var ute ett par timmar, dvs så länge det var lovligt, varje kväll. Det har varit väldigt spännande med dovkontakt nästan varje dag. Jag fick läge att åtminstone sikta på dov vid tre tillfällen, men varje gång höll jag av olika skäl inne med skott:
-Där var spetshjorten som inte ville vända bredsidan åt mig utan stod med rumpan mot mig hela tiden.
-Där var spetshjorten som stod med bredsidan mot mig men där kulfång saknades.
-Där var kalven som stod med bredsidan mot mig men där jag saknade skjutstöd och jag tar inte ett frihandsskott på en dovkalv på 150 m håll.

Vi har alltså dov, inga jättemängder utan en stam som precis etablerat sig och nu ökar år från år. Så det är en spännande tid vi lever i, älgstammen är förvisso mindre än när den toppade, rådjursstammen lika så. Istället har vi en vildsvinsstam som håller på att etablera sig på riktigt, dovhjortar som ökar och en begynnande kronhjortsstam. Vi har alltså tillräckligt med kronvilt för att vårt ÄSO börjat planera att även registrera ett rkonskötselområde. Och allt detta trots att vi har gott om lo, i min del av världen har vi licensjakt på tre lodjur. Och det är inte första gången heller så stammen är stabil.

1 kommentar:

  1. Det är spännande när "nytt" vilt etablerar sig. Här i min del av världen har vi kronskötselområde sen några år tillbaka och vildsvin har siktats det senaste året.

    SvaraRadera