Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

lördag 18 augusti 2018

Test: Kondor Gyuto - mobil kökskniv


Genom åren har jag testat flera varianter på mobila köksknivar. Jag gillar att använda mina egna köksknivar när jag är bortrest eller ute men jag hatar att släpa med mig en knivrulle. Jag har givetvis en knivrulle men jag tycker att det finns andra bättre lösningar, som köksfällknivar eller köksknivar med läderslida eller hybrider mellan slidknivar och köksknivar. Denna gång har jag testat en fullstor kökskniv från El Salvador.

Knivtillverkaren Condor har jag haft ögonen på ett tag. De har haft några modeller jag varit nyfiken på men det var inte förrän kring midsommar jag fick tummen ur och beställde en kökskniv från dem. Kniven har trähandtag, blad i 440C (som är scandislipat så det är busenkelt att bryna upp när det tappat skärpan) men det intressantaste med den var läderslidan. Läderslidan kan man ha i bältet om man känner för det men jag har bara haft den som transportskydd.

Kniven i sig, som är gyutoformad, är trevlig att arbeta med. Den ligger bra i handen och totallängden på lite drygt 30 cm är bra till de flesta sysslor. Kort sagt en bra allroundkniv. Slidan är välsydd. Det enda man kan ha synpunkter på är finishen som är långt ifrån top notch. Det är inte så att man får flisor av handtaget men man jag skulle fortsatt med flera finare slippapper om det hade varit en kniv som jag tillverkade. Sedan har ytbehandlingen på bladet flutit lite vilket tar ner helhetsintrycket.

Summa summarum, det är en bra kniv med en mycket bra slida även om det har slarvats lite vid tillverkningen. Priset ligger på ungefär 800 kr hos knivbutik, vilket är OK men kanske inte ett fynd. Men kanske var det ett måndagsexemplar jag fick hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar