Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 15 augusti 2018

Mitt första put-and-take fiske

Eftersom jag gett mig fasen på att bli bättre på flugfiske så har jag börjat öva. Men man kan inte bara torrträna, man måste fiska på riktigt ibland också. Sagt och gjort. I fredags (ni vet den där stormiga dagen) så hade jag på förhand ordnat fiskekort i ett put-and-take-vatten någon mil bort. Jag såg ju på SMHI att det var vind på gång så jag såg till att vara på plats redan vid 6-snåret.

Jag började med att kolla in sjön, sedan plockade jag fram utrustning och hund och började fiska. Visst blåste det lite men inte värre än att det gick att kasta och dra in en våtfluga, nymf eller streamer. Några vak såg jag inte så torrfluga var helt uteslutet, däremot såg jag ett och annat plask och lite hoppande fisk så nog fanns det liv i sjön alltid.

Efter halvannan timmer började det mullra av en helikopter. Jag funderade på om det var något polispådrag eller om det kanske brann. Men runt 8-snåret fick jag svaret. De höll på att kalka sjöarna i trakten...
 Helikoptern svepte över "min" sjö två gånger och släppte några hundra kg kalk varje gång.
Kalkdammet låg som en dimma över sjön och vattnet var alldeles grumligt resten av dagen. Givetvis innebar det att det var stört omöjligt att fiska på ett vettigt sätt, särskilt som vindstyrkan ökade successivt. Mot slutet så stod jag och kastade mellan byarna, och då bara i medvind....

En riktig skitfiskedag men intressant och lärorik på sitt sätt.... Får nog ta och pallra mi dit igen någon annan dag senare i höst när vattnet är lite kallare. Tills dess fortsätter jag att torrträna.

2 kommentarer:

  1. det går fint att flugfiska abborre och mört om du är sugen på att träna..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodå, det har jag testat lite i några sjöar hemmavid. Men jag behöver nog ta med vadare för att få det att funka, lite mycket träd där.

      Radera