Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 23 juli 2018

Nygammalt intresse - flugfiske

Jag var i mitten av tonåren när jag fick mitt första flugspö. Försökte lite granna med det men engagerade mig väl egentligen inte så allvarligt. Har plockat fram det med jämna mellanrum men eftersom jag inte övat så har jag varit usel på att använda det och då är det helt enkelt inte roligt.

I år bestämde jag mig för att nu fasen skall det fungera. Skaffade ett nytt spö, kollade lite instruktionsvideos på youtube och tränade ett par korta pass innan vi for till fjälls. Helt plötsligt gick det någorlunda bra. Jag kunde få ut flugan hyfsat långt, den hamnade ungefär där jag ville och jag fick fisk. Rätt bra med fisk.

Det var kul. Riktigt kul så i veckan som gick investerade jag i lite mer utrustning, eller ja det var rätt mycket grejer för jag köpte en hel utrustning från en som slutade eftersom hans arm inte höll längre (de vanliga maskinförarskadorna i axel, armbåge och handled). Jag har även investerat i lite enkel flugbindningsutrustning via tradera. Här kan jag inflika att jag passade på att binda ett par Mickey Finn i fjällstugan eftersom vi har både utrustning (bla 3 städ) och instruktioner där.

Så som det nu känns så kommer jag att fortsätta att öva. Jag känner just nu att jag vill bli åtminstone hyfsad på flugfiske. Om jag kommer att satsa på att bli bra får vi väl se om ett par år, först måste jag verkligen lära mig grunderna ordentligt. Och få lite koll på linan bakåt så jag slipper förlora fler flugor i trädtopparna...

2 kommentarer:

  1. skoj.. Har bundit flugor sen jag var 7år.. men lärde mig flugfiska vid 20års ålder.. Effektivt på aborre så det ska du prova.. Jag använder alltid glasögon vid flugfiske..

    SvaraRadera
  2. Fick just hem lite flugbindningsutrustning från tradera så det blir väl till att knyta lite när man inte har annat för sig...

    SvaraRadera