Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 1 februari 2018

Test: Hestra Work Glove

Hestra Work Glove är inte någon renodlad jakthandske utan en handske som är populär i frilufts och framför allt bushcraftkretsar. Jag köpte dem för att ha en bra tunn läderhandske för allrundbruk snarare än jakt. Men de har kommit att användas vid jaktliga ändamål.

Bilderna här intill är från när handskarna var helt nya:


Handskarna är tunna, mjuka och sköna. Det jag genast noterade är att de inte håller väta speciellt bra i ursprungsutförande utan kräver skosmörja, gärna ganska vaxrik för att bli så vattenavstötande som möjligt. Och ju mer man använder och smörjer dem ju bättre sitter dem.

Det första jag gjorde med dem var faktiskt ett lifehack. Jag gjorde ett hål i en läderflärp (nedersta bilden) med en huggpipa. Varför? Jo, då kan jag hänga dem i en karbinhake i bältet så har jag dem tillgängliga även när jag inte använder dem....

Hittills är jag i princip nöjd med dem. De skyddar som vilken lite tunnare arbetshandske som helst. De funkar bra när man lyfter kaffekannan från elden. Men de är som sagt inte speciellt vattentäta i ursprungsutförande.

Handskarna efter en veckas användning och ett par rejäla insmörjningar med min hemkokta lädersmorning:

Jag kommer att komplettera denna recension med mer info när jag har testat dem något halvår och kan uttala mig om deras slitstyrka.

Hestra Work Glove finns på lite olika yrkes- och friluftsbutiker. Jag köpte mina på Naturkompaniet och då kostar de 299 kr. 

1 kommentar:

  1. TACK för tipset med "hacket" med huggpipa!
    Har aldrig använt en huggpipa, men vad är det för storlek den du använde?

    Kan man annars inte bara använda en kniv och trycka den försiktigt igenom flärpen?

    SvaraRadera