Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 31 januari 2018

NU: Dan Eliasson avgår!

Polisen har under senare år kritiserats hårt för sin ineffektivitet och sina prioriteringar. Det har omorganiserats och det har köpts datorsystem för tresiffriga miljonbelopp som sedan skrotats innan de ens varmkörts. För oss jägare så har haveriet med licensgivning som tar oacceptabelt lång tid samt blivit extremt godtycklig något som polisen utsatt oss för. En annan sak som berör jakt och natur är hur oproportionerligt stora resurser som lagts på jaktbrott när stora rovdjur varit inblandade trots att resultat ofta uteblivit helt. Alla tecken på dålig styrning har funnits i flera år och nu ser vi konsekvensen. Chefen sparkas i sidled. Igen.

Chefen, Dan Eliasson, har tidigare basat för migrationsverket och Försäkringskassan. Anställningar som kantats av skandaler. Jobbet på Polisen har knappast gått bättre.

Att Eliasson sparkas i sidled är tydligt, han säger själv:
− Jag hade gärna fortsatt arbetet tillsammans med alla fantastiska polisanställda
 Polisförbundet däremot, välkomnar Eliassons avgång.

Eliasson fortsätter sin GD-banaMSB, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, frågan är om man skall skratta eller gråta? Efter att ha följt Eliassons gärning så kan jag tycka att en tjänst som GD på Elefantkyrkogården hade varit bättre men vi får hoppas att han kan få mig att revidera min uppfattning.

Då återstår den spännande frågan om vem som blir ny chef på Polisen. Blir det en renodlad tjänsteman som sätter plikten framför allt eller skall individerna i ledningen tillåtas fortsätta driva politik* inom ramen för sin tjänsteutövning?
_______________________
*Här avser jag inte minst Peter Thorsell som driver en extremt restriktiv linje som på många punkter går emot intentionerna från när vår moderna vapenlagstiftning infördes.
_______________________
I morgon, 1/2, tillkännagörs vem som blir ny Rikspolischef.

2 kommentarer:

  1. Blandade känslor på MSB idag.
    Mitt tips på RPC är Anders Thornberg

    SvaraRadera