Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

lördag 28 oktober 2017

Jämförelse: 3 anorakar

Detta är inte ett reguljärt test utan en jämförelse av tre olika anorakar på marknaden. Jag kommer att återkomma med ett utförligt test av Bearskins anorak.
 Bearskins Highland jacket är en nyutkommen anorak. En renodlad jaktanorak. Kostar ca 2500 kr.
 Engelsons anorka Åsele har funnits på marknaden ett par år. En renodlad jaktanorak. Kostar ca 1100 kr.
Pinewoods anorak Hemse gick ur sortimentet tidigare i år. En friluftsanorak som funkar bra till jakt och fiske under sommarmånaderna och tidig höst. Kostade runt 1000 kr.
Om man jämför lite storlekar så ser man att Engelsons och Bearskins jackor har liknande storlek medan Pinewoods är mindre i storleken, men det kan ha att göra med att det är en sommarjacka. Luvkonstruktionen skiljer rejält mellan de olika jackorna, bliderna nedan visar detta extra tydligt, jag har markerat den stora skillnaden mellan jackorna med rött, det är hur Bearskin valt att fästa luvan i jackan*.

En stor skilland mellan jackorna är hur fickorna är placerade.
Bearskin har klart flest fickor och dessa fickor är bättre placerade i förhållande till rörlig jakt än på de båda andra anorakarna.
På bilden ovan ser man ganska tydligt hur fickorna skiljer sig mellan de olika jackorna.
Bara för att alla tre jackorna är av typen anorak innebär de inte att de har så många likheter utöver att man trär dem över huvudet. Det skiljer ganska mycket dem emellan. Om vi sorterar bort Pinewoods Hemse som är mer av en friluftsjacka som jag personligen snarare skulle ha på vandring än på jakt så återstår Bearskin och Engelson där båda jackorna är avsedda för jakt. Här märks det att Bearskins jacka är mer än dubbelt så dyr som Engelsons. Alla detaljer (undantaget luvans infästning) är mer genomarbetade och bättre sydda på Bearskin än Engelsonanoraken. Materialet är genomgende av högre kvalitet på den Bearskins jacka så när man jämför dem sida vid sida märks det tydligt att man får vad man betalar för. Hur Bearskin står sig i förhållande till lite dyrare anorakar, tex de från Swazi eller Härkila, vet jag inte men det kanske jag får möjlighet att undersöka i framtiden.
_____________
*Hur luvan sitter fast i jackan är det ena jag har att invända mot vad gäller Bearskins jacka, det andra är att jag saknar en hängare i nacken. För övrigt är den mer genomtänkt än de övriga och är betydligt bättre sydd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar