Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

fredag 6 oktober 2017

Dropped jaw syndrome

I en vecka har nu vår Essa lidit av dropped jaw syndrome. Det yttrar sig i Essas fall som försämrad/förlorad kontroll över underkäke och i viss mån tunga. Detta gör att hon går omkring med öppen käft hela tiden och har mycket svårt att äta och dricka.
Det började uppträda under fredagen för en vecka sedan för att blomma ut fullständigt under lördagen. Veterinär uppsöktes under lördagen. Det hela hänger ihop med att en av de stora nerverna i skallen, som bland annat styr käke, tunga och blinkning, på något vis inte funkar som den skall. Oftast har det att göra med en inflamation som klämmer på den, men det kan finnas andra riktigt farliga orsaker med så som cancer och virussjukdomar. Vi tog en hel massa blodprover när vi var hos veterinären och kan utesluta såväl borelia som anaplasma och sköldkörtelproblem. Det enda som blodprovsbatteriet visade som var onormalt var en lite lägre halt röda blodkroppar än normalt.

Nu har det gått nästan en vecka och vi upplever att Essa mycket sakta börjar bli bätttre. Under den gågna veckan har vi fått byta mat, nu får hon mush färskfoder som kommer i smidiga köttbullsstora bitar vilka vi lägger in i hennes mun vilket gör att hon faktiskt får i sig maten.....
________________________
Den som vill läsa mer om dropped jaw syndrome kan googla, det fnna massor att läsa....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar