Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 12 september 2017

Test: Mora Eldris

Mora Eldris är en liten kniv med snart ett år på nacken. Eller kanske skall man säga runt nacken för det är så man bär den, hängande i slidan om nacken.

Kniven är liten och lätt, bladet är 2 mm tjockt och mindre än 6 cm långt. Skaftet är något längre, det innebär att hela kniven med slida och allt går ner i fickan om man så vill. Bladet 'r i Sandvikstålet 12C27 och något avsmalnande framtill.

Jag har använt Eldris flitigt under ett par veckors tid och tycker det är en mycket trevlig liten kniv på svampturen eller för kartongöppning. Den bör vara bra som korvkniv på passet men något med form, storlek och slipning gör att jag inte kommer överrens med den som jaktkniv, inte ens fågelbröst går lätt att ta ur med den trots att jag trodde det skulle gå som en dans med tanke på hur lätthanterad den är i svampskogen.

Så vill man ha en bra svamp och småkniv för friluftsliv men inte kräver att den skall fungera till jakt så är Eldris ett bra val för sina ca 250 kronor om man tar enklaste varianten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar