Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

lördag 9 september 2017

Test: Fritidsbyxa Nissan från Engelson

Jag passerar ganska ofta förbi Engelson i Falkenberg. De senaste veckorna har jag haft ett projekt halvannan mil från deras butik och lätt kunnat passera på väg hem. Eftersom ett par av mina vandrings/friluftsbyxor nyligen slitits ut och kastats så kände jag att jag kunde plocka hem ett nytt par så på vinst och förlust besökte jag Engelsons i jakt på ett par.

Jag kom snabbt fram till att modellen "Nissan" verkade vara vad jag ville ha så jag köpte ett par. Här följer mina första tankar kring dem efter att ha använt dem ett par dagar.

Jag skaffade storlek 50. Tidigare har jag haft storlek 48 eller 148 beroende på hur byxorna varit sydda och hur tillverkaren sett på det där med benlängd. Men då jag närmar mig de 50 och det märks på såväl huvudbehåring som midjemått så använder jag nu storlek 50 alternativt 150. Här var benen ok redan vid storlek 50 så för att slippa vika upp byxbenet så fick det bli sådana.

Byxan sitter skönt tills man börjar fundera och känna efter vad det gäller passform. Knäpper jag byxan i midjan så de vilar precis under höftbenet och sitter väldigt skönt, men då får byxan ett gällivarehäng som gör att jag inte kan lyfta benet över stängsel och liknande. Drar jag upp byxan och knäpper den över höftbenet så sitter den lite obekvämare men passformen i grenen blir bättre och jag kan röra mig fritt, möjligen blir byxbenet aningen kort då.

Byxorna har en herrans massa fickor, precis som så många andra friluftsbyxor idag. Två öppna framfickor, halvdjupa. Två dragkedjeförsedda bakfickor, ganska grunda. På vänster ben en stor lårficka och en kart/dokumentficka med dragkedja. På höger ben en telefonficka med dragkedja, en stor lårficka och en dragkedjeförsedd kart/dokumentficka. Fickorna är helt OK.

Tyget i byxan är i vaxad polyester /bomull där polyesterinnehållet uppgår till 2/3. Tyget är medelgrovt, inte lika tunt som fjällrävens G1000 och inte lika tjockt som riktigt klassiskt jeanstyg - däremot närmare modernt jeanstyg i tjocklek. Sömmarna verkar vara bättre än vad jag är van vid på Engelsons produkter.

Byxan kostar 450 kr vilket får ses som ett helt OK pris. Jag skall försöka komplettera texten med fler synpukter nrä jag använt byxan några månader.

2 kommentarer:

  1. Funderar på att köpa denna byxa. Är du nöjd efter en längre användning av dem? Hur är kvalitén och sömmarna?

    SvaraRadera
    Svar
    1. De är bra och väldigt prisvärda i jämförelse med mycket annat. Har två par nu. Inga problem med sömmarna och tyget håller bra.

      Radera