Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 29 mars 2017

Hundvalp hade 61 fästingar - i örat!

Gamla nyheter:

En stackars hundvalp som levde på 200 talet i Egypten och mumifierades efter sin död visade sig ha inte mindre än 61 fästingar. I ett och samma öra!

Forskarna som undersökte hundresterna utesluter inte att hunden kan ha dött av en fästingburen sjukdom. Det finns antydningar i äldre grekiska och romerska skrifter som kan tolkas som belägg för att fästingburna sjukdomar var ett problem redan under antiken.

Tackar vet jag Frontline eller Bravecto!

8 kommentarer:

 1. Redan då! Usch o fy för dessa otäcka kryp. Vi är relativt förskonade häruppe, men det blir allt vanligare för varje år! Använde Frontline förra året och det funkade bra! men om vi råkade sätta på det nån dag för sent så hann det alltid fastna nån...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina hundar är så badtokiga att Frontline tvättas bort omedelbart....

   Radera
 2. Det är rådjurens fel såklart! Eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näe, det är de egyptiska katternas fel! Enna riktiga loppälsar är de!

   Radera
 3. Ja fast hur är det nu med Bravecto.. var ju diskussion om det i vintras om att flera hundar dött där Bravecto misstänktes vara orsaken?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bravecto skulle väl undersökas igen, men som jag förstått det är biverkningarna fortfarande extremt få i förhållande till antalet distribuerade doser. Därtill har det varit mycket svårt att belägga att det som hänt verkligen hört samman med Bravecto.
   Det är nog lite som med autism och vaccin, man vill helt enkelt ha något att skylla på när det gått fel....

   Radera
 4. Scalibor är kanon för våra hundar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle helt klart kunna vara ett alternativ till Bravecto. Iom att våra hundar är vattentokiga så är frontline inget alternativ, ja förutom att man kan köpa det över disk...

   Radera