Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

fredag 31 mars 2017

Edens lustgård - PR trick eller helvete?


Engelska Channel 4 drog för ett år sedan igång en dokusåpa, Eden, som till viss del påminner om en extrem variant av Robinsion. En grupp om två dussin människor skulle placerads på en liten ö utanför skottland och vara där i 12 månader. De skulle leva och bygga upp ett samhälle. De skulle överleva, odla, slakta och jaga. Till att börja med gick allt hyfsat bra, första avsnittet drog 1,7 miljoner tittare. Sedan sjönk titarsiffrorna och efter fyra avsnitt slutade Chanel 4 att sända Eden. Men ingen berättade något för de isolerade deltagarna i Eden utan de fortsatte ovetandes om omvärlden.
Det verkar som om någon form av filmande fortsatt, samt att flera personer lämnat Eden så att bara ett dussin återstår vilka fortsatt i tron om att tävlingen fortfarande pågick. Men det är lite svårt att få rätsida på det hela. Deltagarna håller nu så sakterliga på att slussas tillbaka ut i vardagslivet. Ett vardagsliv där deras landsmän röstat ut sig ur EU och där Donald Trump är president i USA.

Den som är nyfiken på avsnitten kan ju kika på channel 4´s hemsida.

Personligen tycker jag det låter makalöst cyniskt att göra på detta vis. Nästan som en dålig framtidsroman. Å andra sidan kanske Channel 4 har genomfört en smart PR kupp innan de sänder resten av materialet och låter serien gå i hamn... Sådant har hänt förr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar