Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

fredag 31 mars 2017

När såväl prioriteringar som allt annat blir FEL!

I mitt FB flöde delades en länk till Helsingborgs Dagblad. Länken gick till en artikel om ett litet grönområde där någon hade dumpat slaktrester. Kommunens miljötillsyningsmän kikade på det hela och kom fram till:
Personal från Landskronas miljöförvaltning har emellertid varit ute på plats på Industrigatan för att kontrollera djuret, och de är av en annan uppfattning.
– Vi var tre stycken som bedömde att det med stor sannolikhet är en get, säger miljöinspektör Dimitra Alikioti.
– Vi diskuterade om det kunde vara en hjort och tittade bland annat på djurets tänder, men som sagt, vi lutar åt att det rör sig om en get, fortsätter hon.
Så långt inga problem i resonemanget, men kolla på bilderna så finns det två stora problem:
Och en närbild på "geten":
OK. Vi har två stora problem med Landskrona kommun:

1/ hur i hela friden kan man tycka att lite slaktrester (nu på våren ett välkommet tillskott för rävarna som väl börjat få sina ungar nu) som kommer att vara borta inom någon vecka är ett större problem än det övriga skräpet, bland annat plast, som inte bryts ner alls?

2/ hur i hela friden kan man få de slaktresterna till en get? Då har man inte sett många djur, det är en hind, antingen dov eller kron.

Jag kan inte se detta som något annat än långt gången urbanisering av intellektet på de kommunala tjänstemännen i Landskrona. Det bästa vore nog om de omplacerades så de inte gör riktig skada i framtiden.

Och NEJ detta är inget aprilskämt!
Första april är inte förrän i morgon!

1 kommentar:

  1. Det syns lång väg att det är ett hjortdjur på huvudet.. vet de hur en get ser ut eller? Håller med dig.. skräpet är långt mycket värre än slaktrester som försvinner på några dagar..

    SvaraRadera