Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 26 januari 2017

Skrutthunden levererar!

Rådjursjakten är snart till ända, Därför var jag glad att jag lyckades smita ut en vända igår på förmiddagen.

Jag släppte Missan i ett område där vi har gott om rådjur. Nästan direkt tog hon upp. Det gick såklart åt fel håll och efter några minuter släppte hon. Och sökte av skogen tillbaka till mi. Vi tog såten motsols för omväxlingens skull. Och när vi nådde den sydligaste delen tog hon upp ett nytt djur. Drev det i en båge så att jag såg det hoppa in i såten kanske 250 m bort. Därefter vek det av åt norr och Missan hamnade på efterkälken. Hon sökte sig tillbaka till mig. Vi gick över betesmarken mot en tätning och där for hon in. Det prasslade och två rådjur dök upp, en i var ända av tätningen. Tyvärr var båda på ca 100 m håll och med drillingens öppna riktmedel vill jag helst inte skjuta på över 50-60 m så de fick löpa. Den nordliga med Missan efter sig.
Vi rörde oss nu öster ut i såten, mot dess högsta punkt. Missan sökte noga i det området så jag misstänker hare. Jag ropade hem henne och vi vek av mot norr därefter åter mot bilen. Halvannan km från bilen så såg jag på pejlen att det var något på gång så jag rusade iväg mot en passage där rådjuren ofta går.
Jag ställde mig i kanten på en stenmur, dold av lite buskar. Missan skällde för fullt och minuten senare såg jag ett litet rådjur dyka upp i hörnet på hagen. Det närmade sig mig och det var uppenbart att det tänkte passera precis där jag stod. Jag släppte in det på 15 m innan jag släppte iväg laddningen i drillingens ena pipa i rådjurets hals/huvud. Det stöp som en fura och minuten efter dök Missan upp.
Missan började lugga rådjuret som en furie. Jag lät henne hållas en stund, men när jag skulle ta bort henne gjorde hon något hon aldrig gjort förut. Hon högg mig i jackärmen.... Jag bannade henne och kopplade upp henne en bit bort innan jag tog itu med rådjuret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar