Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

lördag 17 december 2016

Test: Knivbryne DC3 från Fällkniven

Bra knivbrynen är A och O för alla som använder knivar frekvent, inte minst jägaren. Den rejäla sliputrustningen, den man har för att lägga om en egg eller skapa rakbladsskärpan har man hemma. Det kräver tid och koncentration. I fickan när man är ut så har man brynet som används för att bättra på en egg som börjat tappa bettet.  
Jag har testat åtskilliga brynen. De finns av alla de slag, allt från enkla små sandstenar till plastprylar med vinklade brynstål/stenar så man inte ens behöver kunna slipa en kniv för att få till lite skärpa. En modern variant av brynstenen är diamantbrynen, där en mängd små industridiamanter fästs på en metallplatta. En variant på detta tema utnyttjas av Fällknivne i sina brynen DC3 och DC4 där den enda skillnaden är storleken (se nedan).

DC 3 är lite mindre än DC4. Båda består av en sida med ett diamantbryne och en sida med ett keramiskt bryne. Det keramiska brynet är tillverkat av syntetiska safirer. Brynena används i torrt skick och tvättas med lite diskmedel och vatten. 

Såväl DC3 som DC4 är mycket bra fickbrynen, bland de bästa som marknaden har att uppbringa och jag rekommenderar dem varmt. DC3 kan upplevas som en aning litet men tar mindre plats i fickan vilket också är viktigt att väga in i utrustningsekvationen.... DC3 kostar runt 200 kr beroende på var man köper det, själv rekommenderar jag ett inköp via knivbutik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar