Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 17 februari 2016

Montering av betar

Jag har inte speciellt mycket trofeer hemma. En hjortkrona, det är allt. Däremot har jag mängder av rådjursskallar i ladugården som jag inte riktigt kunnat bestämma mig för vad jag skall göra av. En uppsättning grisbetar tänker jag faktiskt sätta upp. Det rör sig om en gris jag sköt i höstas. Den hade förvirrat sig ut i skärgården och var på väg in i kosterhavets nationalpark, helt klart fel ställe för en gris. Jag blev utringd eftersom jag har mark i närheten och hustrun har ärvt en sommarstuga i trakten. Efter lite om och men lyckades vi fälla galten. Om den händelsen kan du läsa HÄR.

Jag tog självklart tillvara på betarna. Har funderat lite på hur jag skall montera dem och nu slutligen så har jag rotat fram en strandbräda som jag hittat i närheten av där grisen fälldes. Det känns som rätt platta för den grisen. Såhär ser det ut när jag lagt betarna till rätta:
Många väljer att täcka betarnas ändar med ett tennlöv eller något liknande. Jag tycker sällan att det blir så bra, det ser ofta rätt tillgjort ut. Ett tag funderade jag på att sätta en snäcka eller liknande på skölden, men avråddes när jag frågade om det på FB. Och jag håller med. Som den är nu är den enkel och stilren. Avskalad och minimalistisk. Det blir nog bra så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar