Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 31 augusti 2015

Polisens egen vapenagenda exponeras i TV4

Det är sällan det sägs så svart på vitt. Polisen har bestämt sig för att ett antal vapentyper är för farliga om de hamnar i brottslingarns händer. Därför får de enligt polisen inte användas vid jakt även om de är tillåtna enligt gällande regelverk....


Men inslaget är missvisande. Det antyder att jägarna vill gå ut i skogen med 30-skottsmagasin till halvautomatiska vapen. Detta gör inte jägare av den enkla anledningen att det inte är tillåtet. Vid jakt med halvautomatiska vapen är 3- eller 5- skottsmagasin tillåtet beroende på vilket djurslag som jagas. Att man kan klämma dit ett 30-skotts magasin har inte med saken att göra... Det är polisens egen agenda som lyser igenom, en agenda som syftar till att verka handlingskraftig visavi de skjutningar som sker mellan kriminella ute i samhället.

För att belysa hur icke-relevant argumentationen är så kan det vara läge att hänvisa till de senaste veckornas nonsensnyhet om civilt vapenägande. Jag skrev om det HÄR. Det intressanta är att ungefär 600.000 svenskar äger ett eller flera vapen. Totalt stjäls ungefär 270 vapen om året, oftast genom att ett vapenskåp plockas med i hopp om att det skall innehålla värdesaker. Vapnen brukar återfinnas i det uppbrutna skåpet på någon skogsväg eller bakom ett industriområde en vecka senare. Betydligt intressantare är att polisen beslagtar sisådär 1000-1500 vapen om året. Var kommer de ifrån? Inte via stölder från civilt vapeninnehav i alla fall! Det är vapen insmugglade från framför allt balkan.

Snälla polisen. Kan ni inte börja i rätt ände istället för att trakassera civila vapenägare?

Snälla politiker. Kan ni inte hjälpa polisen att tillsammans med gränsskyddet fokusera på rätt saker istället för att trakassera civila vapenägare?

Självklart vill polisen begränsa möjligheterna till dynamiskt skytte.... Att hemvärnet så sent som på 1980-talet i början av 2000-talet fick förvara k-pistar och Ak4-or i hemmet känns som mer än en mansålder bort. Förändringen har varit snabb, från en försvarspolitisk vilja att upprätthålla svenskarnas skytteförmåga, med någon form av partisanförsvar i åtanke, till att i möjligaste mån fasa ut civilt vapeninnehav har gått fort.


6 kommentarer:

 1. Så sent som på 00-talet, inte 80-talet, förvarades militära vapen i olåsta utrymmen i hemmen. Lagligt.

  SvaraRadera
 2. Tyvärr är detta polisens beteende i linje med den marxistiska ideologi som präglat den svenska staten i 40 år. Uppstår ett problem hos en minder del av befolkningen så riktar man åtgärder mot hela befolkningen. Det har blivit ännu värre sedan problem kopplade till främlingar blivit allt vanligare eftersom effektiva åtgärder fokuserade på dessa problem också skulle rikta sig mer mot främlingar än mot etniska svenskar vilket är ett kulturmarxistiskt problem för all offentlig verksamhet och i synnerhet polisens, där man gör allt för att döja det faktum att oproportionerligt stor del av brottligheten begås av människor som inte är etniska svenskar.
  PK-diktaturen är det stora problemet sedan många år. Inget kommer att bli bättre förrän PK-folket störtats. Men kanske har barnets rop om att kejsaren är naken börjat höras i PK-sorlet....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skippa kopplingar till kommunismen så är jag och ett stort antal andra med dig till 100%.
   Men prat om marxism hit och dit ger lätt en foliehatts stämpel, och den tror jag inte att du har förtjänat.

   Radera
 3. Jag hade Ak4:an hemma i lägenheten på den här sidan 2000 talet. Brukade f.ö. cykla genom Skäggetorp med den på ryggen men jag är lite osäker på om det var medan jag inte hade bil eller om jag tyckte det var onödigt att ta bilen, tiden går.

  SvaraRadera
 4. Hemvärnet förvarade vapen i hemmet in på 2000talet. Först hade vi delad förvaring..sen fick vi patronlägeslås och fick gömma nyckeln i hemmet..senare samlades nycklarna in och till sist vapnen..

  SvaraRadera
 5. http://blogg.forsvarsmakten.se/armebloggen/2014/06/03/forsvarmakten-behover-civilt-skytte/

  SvaraRadera