Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 1 juni 2015

Bete er som jägare och inte lipiga snorungar!

Igår skrev jag ett inlägg på FB som fick stor spridning.

Det hela hände ihop med en serie väldigt märkliga gräl i olika jaktgrupper på FB. Inte för att jag var inblandad, men jag noterade dem. Jag hade även en känsla av att grälen blivit vanligare de senaste månaderna och då menar jag inte de där vanliga diskussionerna kring vad som är etiskt försvarbart att lägga ut på bild i sociala medier, eller att folk har åtelkameror, eller att folk har lampor på sina bössor. Jag menar trådar som är väldigt provokativa och uppenbarligen startade i provokativt syfte. Detta fick mig att skriva följande:
Det märks att vi är utanför jaktsäsongen. Det är väldigt muckig stämning i många av jaktgrupperna här på fb. När folk inte kan vara ute väljer de att jaga bråk genom provokation och medvetna missförstånd.
Men för fasen. Gå ut och viltvårda istället! Snickra några fällor. Spana föryngringar i markerna. Träna skytte. Kort sagt bete er som jägare och inte lipiga snorungar!
Jag tycker att det är viktigt. Självklart skall man hjälpa folk att göra rätt men att medvetet söka bråk genom provokation är bara dumt, då är det så mycket bättre att göra något annat. Lägga bort smartphonen ett tag eller i vart fall vänta i 10 minuter innan man svarar på en provokation. Men allra helst göra något konstruktivt, för det är nu vi finputsar möjligheterna för sensommarens och höstens jakter.

Så tag läget i akt. Gör något! Nu, inte sedan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar