Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

fredag 24 april 2015

Tacky kniv som revolutionerar jakten: Superjaktkniven 'niv1

Vi har tagit fram en ny superjaktkniv som kommer att revolutionera jakten. Den kommer att sopa banan med alla knivar ni tidigare sett. Det är helt enkelt en ny generation tacky jaktknivar som ser dagens ljus.

Det är den nyutvecklade 'niv1 vi syftar på. 'niv1 är perfektion in i minsta detalj och har provats ut under svåra förhållanden på Grönland. En tillförlitlig kniv måste klara sin uppgift under alla omständigheter, även de svåraste. Därför är vi mycket stolta att Academi - en fristående privatarmé som anlitats av USA i tex Irak och som löser situationer som är för knepiga för de reguljära styrkorna - sedan en tid haft 'niv1 på test.

'niv1 är kompromisslös. Den är smidd i ett homogent stycke av bästa precisionshärdade japanska superspecialstål direkt från Kina. Stålet ger en exceptionellt tålig och vass knivsegg. I teorin håller VG-10 eggen bättre, men i våra tester har de praktiska skillnaderna varit försumbara. Samtidigt är vårt stål lättare att återskärpa med enkla medel vilket många av våra kunder tycker är en stor fördel. Vårt stål är dessutom väldigt resistent mot chipping/micro chipping (dvs att små fragment av eggen bryts av) vilket tyvärr inte är allt för ovanligt med VG-10 om man härdat stålet lite hårt och sedan skär eller bänder i ben och horn som det ofta blir vid jakt.

Tången är lödad vid bladet för högsta styrka. Handtaget är perforerat och speciellt framtaget i formgjutet högkvalitativt gummi med unik mönstring som ger ett bra grepp oavsett temperatur eller om handtaget är blött. Kniven levereras med en slida i fiberglasarmerad polymer för optimal slitstyrka. Såväl slidan som knivens utformning medför enkel rengöring och god hygien i fält.

 • 'niv1 är handslipad med extrem Y-egg vilket ger 30% bättre skärpa* än alla andra konventionella knivar på marknaden. Du har det där extra bettet där det verkligen behövs.
 • Bladet delaminerar aldrig oberoende av belastning (hela jaktkniv 'niv1 är gjord i ett homogent stycke, och inte av laminatstål). Man undviker också den korrosionsrisk som kan uppstå i övergången mellan de olika laminaten.
 • Kompositslidan är bättre än alla andra slidor på marknaden. Den är helt ljudlös, självlåsande och uppfyller högsta krav på hygien och säkerhet. Slidan är kompatibel med andra kända nästan lika bra knivar.
 • Kniven utstrålar kvalitet och ger dej den extra styrkan där du belastar kniven som hårdast.
 • När du köper din 'niv kniv får du dessutom marknadens bästa slida. Det vet vi eftersom många som redan köpt en kniv för 1200-2400 kr köper en 'niv1 med, slänger kniven och uppgraderar med slidan. 
Här är en bild från vår fabrik som visar nästan färdiga knivar, det är bara loggan som skall etsas på bladet och stämplas på slidan:
Är ni ute efter en unik tacky jaktkniv av extrem kvalitet tillverkad med fokus på funktionalitet och med blad i japanskt superstål från Kina vilket ger oefterhärmlig knivskärpa och tålighet är det 'niv1 ni är ute efter. Andra knivtillverkare tar 3-4000kr för motsvarande kniv men eftersom vi säljer utan mellanhänder kan vi ta ett lägre pris, 699 kr plus porto och faktureringsavgift. 799 kr plus frakt kostar den om ni beställer den av oss via Tradera.

Not:
*Vi gör en utfästelse om 30% bättre skärpa än konventionella knivseggar och vi har specificerat att vi jämför mot en kniv slipad till 25 grader per sida (eggvinkel 50 grader). Det betyder att så länge vi ligger med en vinkel som är mindre än [25*0.7=] 17,5 grader så uppfyller vi vår utfästelse. Med en teoretiskt perfekt Y-egg och vinkeln på 5 grader hade vi i stället uppnått en [(25-5)/25=] 80 % "skärpe" förbättring. I jämförelse med en eggvinkel på 40 grader blir skillnaden i stället [(20-5)/20=] 75 % "skärpe" förbättring osv
____________________________
Disclaimer:
Eventuella likheter med andra knivar på marknaden är total slump. 
Skulle det finnas likheter är jag helt oskyldig. 
Det är de som härmat mej.

6 kommentarer:

 1. Jag vill inte att det ska se ut som att jag inte använder grejerna och undrar därför om kniven levereras med den bruksiga patinan i övre bilden eller om jag måste fixa det själv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer en vintageserie också som kommer att täcka dina behov. Varje 'niv i vintageserien kommer att ha ett unikt utseende vilket kanske kan motivera dig att köpa flera stycken. Kanske blir du den lyckliga själ som lyckas knipa den 'niv som skall se så hårt använd ut att bladet brustit.

   Radera
 2. Jag tycker att kniven ser fantastisk ut och önskar beställa en serie om tio, gärna numrerade förstautgåvor dock med någon förändring. Jag önskar se en "Natural line" med 'Nivar som går att återanvända och är miljöcertifierade. för skärpans skull önskar jag se obsidian i eggen och ett mjukare mer flexibelt material i ryggen som exempelvis bambu. Kan det ordnas? / miljömedveten niv-fantast

  SvaraRadera