Med en tysk jaktterrier, en korthårig vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 14 januari 2015

Säljakten 2014 - få utnyttjar möjligheten

Svensk Jakt publicerade just en artikel om fjolårets säljakt. Trots att kvoterna ökade så gick avskjutningen i östersjön ner. Halland skjöt inte heller fullt och i bohuslän tog länsstyrelsen flera kompletterinsbeslut som successivt ökade kvoten till 110 knubbsälar. Listan över avskjutning ser ut såhär:
Den dåliga avskjutningen i östersjön kan förklaras med ett i princip obefintligt isläge...

4 kommentarer:

  1. Mina förfäder på Gotland jagade säl på isen, men om jag skulle jaga säl, vad skall man göra av sälen, sälkött går väl att äta men är det så gott.
    Det skulle vara som ren predatorjakt, som att jaga grävling.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jägareförbundet gav ut en bok med sälrätter en gång.. Det finns även en del på nätet.
      När jag pratat med folk som ätit säl så låter det som om det smakar ungefär som val. Dvs en smak om drar lite åt fiskig lever med en konsistens som biff.

      Radera
    2. Sälskinnsbyxor hade tydligen de gamla fiskarna på Gotland i förr i tiden, kanske kan det bli på modet igen

      Radera
    3. Jag har ett par sälskinnsvantar, kragmodell med fårskinnsfodet. Vattentäta och mycket mycket varma. Mitt bästa plagg, är antagligen typ 50 år gamla...

      Radera