Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 11 november 2014

Tjuvjakt - aktuellare än någonsin!

Det var mycket snack om tjuvjakt i förra veckan. Och på måndag den 17/11 smäller det igen.

I förra veckan handlade mycket om vargrättegången i Mora (dom skall presenteras om två veckor), det handlade om att Wassberg outade sig som vargmotståndare. Idag är det tjuvjakt som tema i Veckans brott på SVT. Trailern ser ut såhär:Att man klippt in delar av den så kallade dokumentären "vargkriget" förstår jag inte. Jag tyckte inte den kändes trovärdig, det var väldigt många konstigheter i den som vilken kritiskt skolad journalist som helst hade avstått ifrån att publicera. Men det är klart. Filmaren fick ju sina 15 minutes of fame i och med den.... Reaktionerna var så hårda att SR programmet medierna valde att ta upp problematiken och det är rätt ovanligt och antyder att inte heller journalistkåren var nöjd med framställningen...

Så tjuvjakt i sverige handlar, för allmänhetens del, om varg. Att det skulle kunna handla om rådjur och älg, eller tillochmed fasaner och gräsänder nämns inte. Det är inte lika spektakulärt även om det för markägaren och jakträttsinnehavaren är att likna vid att inbrott i hemmet. Men inbrott i hemmet, vilket är ett mycket vanligt vardagsbrott, får i princip inga tidningsrubriker ens i lokalpress.

Men vad är det då för tjuvjakt som äger rum den 17/11. Jo det är hip.hop kollektivet Tjuvjakt som släpper sin nya singel (studion heter Jaktstugan 2.0). Såhär står det i pressreleasen:
Nu släpper Tjuvjakt sin nya singel - "Vad Händerå?".
Release den 17 november under egna labeln Mångata Records på Roxy Recordings.
Rap-kollektivet Tjuvjakt består av; Olle Grafström, Kid Eriksson, Fredrik Woodz, Arvid Lundquist och Jesper Swärd. Alla i kollektivet kommer från olika musikaliska bakgrunder produktionsmässig och alla bidrar på sitt sätt. Vare sig det är visioner, beats, eller texter, så är summan av alla i kollektivet som bidrar till den slutgiltiga produktionen.
Tjuvjakt vill göra organiska låtar och musik som dom tycker är kul, och framförallt med glimten i ögat.
Inspirationen finns från det mesta i livet och Tjuvjakt har alltid strävat efter att tillföra något nytt till den svenska hiphopscenen. Hitsingeln Tandtråd gick som på räls med hög radiorotation under våren 2014 och har nu sålt Platina. Tjuvjakts låtar har streamats över 8 miljoner ggr.
Tjuvjakt lyckas med att fånga en bred publik, överallt och i olika åldrar. Enligt Tjuvjakt har startskottet precis gått och det finns tusen scener till att döda.
- Alla vi kommer från samma stad, samma skola och är uppväxta tillsammans. Musiken fick oss att börja umgås. Vår första singel under Roxy-taket är en klassisk on-the-road låt. Det handlar om gig livet och allt runt omkring, att hamna i ännu en ny stad. Vi ville göra någonting vi inte gjort förut med låten, en för oss helt annorlunda vibe, säger Tjuvjakt
Spontant, efter att ha lyssnat igenom ett par låtar och set några videos, så skulle jag nog vilja klassa Tjuvjakt som hipster hip-hop.... Eller vad säger ni?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar