Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 5 november 2014

Till Per Gahrton angående (mp) och jakt


I sitt svar på en debattartikel i Svensk Jakt nr 11 skriven av Magnus Eriksson ger Per Gahrton ett svar som ligger mycket långt ifrån hur Miljöpartiet i verkligheten hanterar jaktliga frågor.

Per Gahrton, det märks på ditt svar till Magnus Eriksson att du inte har koll på ditt partis praktiska politik längre. Ditt Miljöparti har förvisso de ord du citerar inskrivna i sitt partiprogram men driver i praktiken en helt annan politik. En politik som din kollega Peter Eriksson, även han jägare, förstår att jägare kan uppfatta som jaktfientlig. Men det verkar ha gått dig helt förbi under dina kontinentala år.

Det du inte nämner i din replik till Magnus Eriksson är:

Att miljöpartiet verkar för att alla former av grytjakt skall förbjudas.

Att miljöpartiet verkar för att levandefällfångst skall förbjudas (annat än i forskningssyfte).

Att miljöpartiet verkar för att hagelskytte mot flygande fågel skall förbjudas (du kanske inte får chansen till fler gäss och duvor om dina partikollegor får sin vilja igenom).

Att miljöpartiet verkar för att jägareförbundet skall fråntas sitt allmänna uppdrag.

Att miljöpartiet verkar för att det inte skall bli någon specifik jaktmyndighet.

Att miljöpartiet verkar för att det inte skall bedrivas någon licensjakt på varg än på ett bra tag, trots att en stor del av forskarna anser att det inte hotar stammen - snarare tvärt om (men de forskarna avfärdas av ditt partis ena språkrör som köpta).

Det var Miljöpartiets konkreta och uttryckliga åsikter i jaktfrågor. Adderar man Miljöpartiets gles- och landsbygdspolitik till ekvationen så innebär dessa ytterligare konkreta försämringar för möjligheten att utöva jakt som fritidsintresse eller hållbar livsstil.

Så Per Gahrton, förstår du verkligen inte varför stora delar av jägarkåren uppfattar Miljöpartiet av idag som förbudsivrande jakthatare?
________________
Läs mer om (mp)s jaktpolitik här, här och här 
Debattinlägget finns även på Svensk Jakts hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar