Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 8 juli 2014

Rostbiff av dovinnanlår


Härom sistens hittade jag ett innanlår från en ung dovhjort jag sköt härom året. Den låg långt ner i frysen och det var hög tid att göra något smaskigt på den. Jag valde att tillaga den som en rostbiff. Hade den varit vacuumförpackade hade jag inte känt någon brådska, då hade jag kunnat ta den i höst istället.

Köttet tinades och bryntes på sidorna, därefter placerade jag det i ugn på knappt 100 grader. När det efter ett par timmar började närma sig 55-56 grader tog jag ut det och lät det vila insvept i folie. Samtidigt steg temperaturen så sakterliga till 58 grader inne i köttbiten. På bilden serveras köttet i ljummet tillstånd, tunt skivat tillsammans med en grönsallad och en kantarelltoast. Hela måltiden är alltså producerad på gården.

1 kommentar:

  1. å det så godt ut. Blir testing av spareribs av villsvin her snart. Noen tips på vegen?

    SvaraRadera