Med en tysk jaktterrier, en korthårig vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 8 juli 2014

Gravad havsöring

Havsöringen är fenomenalt fin fisk. Om jag får en av lite storlek brukar jag grava den. Först filear man fisken på vanligt sätt. Sedan är det bra att frysa den. När den varit fryst ett par dagsr kan man ta upp och grava den. 

Äldre recept på gravning innehåller lika delar salt och socker. Jag brukar ta en del salt och två delar socker. Till ett kg fisk är det rätt lagom med 1,5 dl salt-sockerblandning. 

Fileerna täcks, speciellt köttsidan, med blandningen. Det hela ställs i kylen i 12-24 timmar. Med en tyngd på går det fortare. När fisken är klar torkas blandningen bort och fisken skivas tunnt. 

1 kommentar:

  1. Minimimåttet säger 45cm så de duger fint att grava..

    SvaraRadera