Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 26 maj 2014

Vacker gryning med mörk kant

Idag vaknade jag upp till en ny värld. En värld jag aldrig trodde skulle kunna återuppstå. Folk har valt nazister att representera dem i Europaparlamentet. Grekiska Gyllene Gryning, ett uttalat nynazistiskt parti, har tagit mandat. I England, Frankrike och Danmark har rasistiska partier tagit mellan 25 och 30% av rösterna.

Europa, det amerikanarna kallar den gamla världen, har gått och blivit dement. När nästan alla de som upplevde kristallnatten nu är döda finns det inga som längre kan vittna om extremismens yttersta effekt. Hatet och rädslan, frustrationen och desperationen, dessa känslor har fått styra över förnuftet.

Jag är ledsen att behöva säga det, men detta är bara fel väg att gå.

3 kommentarer:

  1. Det är skrämmande otäckt. Och vi MÅSTE vända det, vem ska annars ?

    SvaraRadera
  2. Visst det är illa men det har funnits socialister och än värre, kommunister i valda församlingar länge och än har det gått ganska bra trots deras blodtörstighet. Det som är riktigt illa är däremot att alla andra så kallade vettiga politiker mest gått och blivit likt gamla öststatspampar vårdande sina privilegier ignorerande verkligheten. Urvalskriterierna för politiker i västvärlden har lett till att för få altruister och för många egoister blivit valda. När den så kallade mitten töms på innehåll försöker folk desperat hitta något åt kanterna. Se valet som ett finger åt dessa kommunistpamparnas arvtagare med egen taxfree i parlamentet.

    SvaraRadera
  3. Det jag saknar är självkritik från de "gamla" partiernas företrädare, det är ju faktiskt de som har styrt länderna och haft makten, undantaget de forna öststaterna, de har låtit budgetunderskott rusa iväg, ingen konsekvensanalys av någonting. Redan för många år sedan borde man ha tagit tag i problemen, det är helt enkelt en betygssättning av de som har styrt våra länder.

    SvaraRadera