Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

söndag 26 januari 2014

...och så var de bara sex...

Idag var jaktlaget ute och försökte ta den sista kalven. Det var på min hemmamark så jag borde såklart varit med. Men inte. Jag var hemma och slaktade två får istället. En bagge och ett tacklamm. Nu är vi nere i sex får. Två till skall bort så fort jag styckat dagens slaktkroppar.

Fyra tackor blir kvar över sommaren de kommer stt slaktas tillsammans med lammen till hösten. Sedan blir det tomt och vi fåt fundera över vad vi skall göra med marken. 

Beslutet att dra ner känns bra. Inte minst som tre olika vargindikationer noterats i närområdet de senaste veckorna. Jag har tidigare förklarat varför "rovdjursavvisande" stängsel inte är något alternativ här. I korthet handlar det om trafiksäkerhet. Min mark skulle fungera som en led för viltet. En led som för viltet till landsvägen. Ingen bra ide tycker jag. Effekten blir då att vargen istället får minska den hävdvunna biologiska mångfalden. Bra jobbat SNF och WWF! 

5 kommentarer:

 1. Du får väl be att höjdarna inom nämnda föreningar kommer och slår din mark med lie, så får de lite frisk luft och motion.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får väl bli något sådant...
   Eller så plöjer jag upp markerna och gör om dem till viltåkrar...

   Radera
 2. Så tråkigt att ni inte kan fortsätta ha fåren...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var sak har sin tid. När det börjar dra ihop sig i höst kanske jag har ångrat mig. Sådant har hänt förr.

   Radera
 3. Nu tror jag inte att de höga potentaterna i SNF m.fl föreningar ser sambandet mellan betande djur och öppna marker, de tror väl att kommunens anställda kommer med gräsklipparen.

  SvaraRadera