Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

lördag 25 januari 2014

Älgflugan topp 5

Jag har hållit igång bloggen ett par år nu. Trafikflödet har sakta men säkert ökat och ligger sedan ett tag tillbaka på ungefär 20.000 besök i månaden. Totalt lite drygt 360.000 besök. Hyfsat för en ämnesmässigt snäv blogg tycker jag.

När man hållit på ett tag kan det vara bra att fundera lite över saker och ting. Att analysera kanske är att överdriva funderingens betydelse, men det är lite det jag är ute efter. En sak att fundera över är vad folk söker och hur de hittar hit. Ett par topp 5-listor kan vara bra att utgå ifrån.

Vi börjar med sökord, populärast först:
 1. Enhörning
 2. lipoptena.blogspot.com
 3. Carinhall
 4. Karinhall
 5. Erik Mararv
Nr 1 är väl inte så konstig, allt fantasyinspirerat är oerhört populärt just nu. Att min bloggadress dyker upp som sökord gör mig lite förbryllad. Därefter kommer Herman Görings jaktslott i två olika stavningar, inte heller konstigt med tanke på hur fascinerande många tycker att WW2 och nazismen är/var. Slutligen Erik Mararv, ett namn som förvånade mig. Erik driver ett jaktföretag i centralafrikanska republiken och satt ett tag häktad misstänkt för mord. Det var en politisk häktning och Erik släpptes efter ett tag, antagligen var det Herrens Befrielsearmé under ledning av Connry som låg bakom morden. De har setts i närheten av det område familjen Mararv arrenderar jakten på.

Om vi kikar på själva inläggen, populärast först:
 1. Enhörning eller enhornad. En lite reflektion över  en enhornad råbock jag såg. Antar att ordet enhörning har gett inlägget obefogat många besök. 
 2. Göring och Carinhall. Lite om Herman Görings jaktslott, som tidigare nämnts drar allt som har med nazism och WW2 trafik.
 3. Sanningen om Blundstone. Detta inlägg uppskattar jag att det är populärt. Blundstone skorna har rykte om sig att vara väldit bra. Det är de också. Ett tag. Men räkna inte med att de skall hålla mer än 2 år för det gör de inte. Inte ens tillverkaren anser att de skall hålla längre än så. Det är alltså extremt viktigt att kolla tillverkningsdatum vid inköp. Jag går fortfarande i Blundstone men kommer att fasa ut mina 5 (!) par successivt så fort jag hittar en ersättare som passar mina fötter lika bra. Skor som inte bidrar till masskonsumtion är vad jag är ute efter.
 4. Kokta grodor - framtiden för vapenägare. Ett roligt och viktigt gästinlägg som sedermera även publicerades i Svensk jakt. Det varnar för effekten av den föreslagna vapenlagen. Jag är mycket nöjd med att detta inlägg fått sådan spridning, det är bland de som jag anser som 10 viktigaste på hela bloggen.
 5. Den sega lögnen. Ett ganska nytt inlägg, inte ens en månad gammalt. Det tar upp en bild som under flera år delats väldigt mycket på sociala medier. Det handlar om en statistiksammanställning som är förment saklig men som genom sitt urval blir extremt missvisande och effekten är direkt jaktfientlig. Lögnen synas och bryts ner i sina beståndsdelar. 
Sökorden som lett folk hit gör mig lite förbryllad medan tre av de fem mest lästa inläggen gör mig glad. Platserna 3, 4 och 5 är inlägg som jag själv tycker är mycket viktiga.

Vad tycker ni? Vilka inlägg här på bloggen tycker ni har varit extra läsvärda? Eller för den delen dumma och osakliga. Det är minst lika viktigt för mig att veta när jag är helt tokigt ute som när jag är på rätt spår.

2 kommentarer:

 1. Så kul att du har så många besökare!

  Använder du Google analyctis för att kolla statistiken eller den som ligger på blogger?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland använder jag google analytics. Men det kräver att jag tänker till lite mer. Oftast nöjer jag mig med den som ligger på blogger. Nu är det ju lite problematiskt med besöksstatistik och vad den visar, men det orkade jag inte älta i detta inlägg.

   Radera