Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 16 december 2013

Körig helg

Det var en körig helg. Lördag en vänd till Mammoms tempel, med julklappsinköp. Söndag lite älgjakt i hällregn sedan lagande av första rätten till julbordet.
Blöt älgjakt. Hade ett vägpass vid ett gammalt torpställe. Så passet hade namn efter sista ägaren - Elsens. Jag tycker att passnamn är bra sätt att bevara den lokala historien på. 

Lämmrevben skall vi ha på julbordet. Först kokades de med salt, en chilifrukt och lök så köttet nästan trillade av. Sedan marinerades de inljus soja, honung, riven färsk ingefära samt sambal ölek. Slutligen grillades de i en kvart så de fick fin färg. Dottern älskade dem medan sonen var skeptisk. Men det blir ett bra ekologiskt inslag på julbordet. 

3 kommentarer:

 1. Ja det börjar dra ihop sej nu....måste också göra lite julklappsinköp...Revbenen ser riktigt läckra ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, revbenen vart lyckade. Blir tveklöst att jag styckar lamm så fler gånger. Annars har jag oftast skurit rent revbenen och malt köttet till färs....
   Helst hade jag ju tagit vildsvin men hade inget sådant i frysen just nu. Trots hyfsat mycket jakt så har det varit rätt dåligt med fällt vilt denna höst. Då får det bli lamm istället. Vilket påminner mig om att jag helst skall hinna slakta två till innan jul så det är "lagom" många kvar till årsredovisningen till jordbruksverket.

   Radera
 2. Bra tips,kanske skall man göra så nästa gång i stället för att bara sätta in dem i ugnen med lammkryddor på.
  Blir nog tjälknöl av älg till jul, skippar nog köpeskinkan i år.

  SvaraRadera