Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 14 november 2013

SNF får ny ordförande nästa år

En av de aktörer som varit effektivast i att elda på den hetska vargdebatten har varit SNFs ordförande Mikael Karlsson. Genom att han är ytterst kompetent i sitt hanterande av media har han ständigt lyckats vinkla debatten till just de små fragment han vill diskutera. Fragmenten har ofta varit hårdvinklade och allt som oftast har Mikael Karlsson tummat på sanningen. Därför tycker jag att det är glädjande för den framtida rovdjursförvaltningen att Karlsson inte ställer upp till omval som ordförande, jag tror att detta ger förutsättningen för att åtminstone en knut i förvaltningen löses upp. SNF rapporterar om detta på sin hemsida, och Karlsson anser att den infekterade rovdjursfrågan är en framgång......
– Tittar man tillbaks så tycker jag att det hänt oerhört mycket. Verksamhetsriktlinjerna som stämman tog 2000 var bara några få sidor. I dag har vi ett dokument som växt väldigt och speglar en stor bredd. Vi har en modern och levande folkrörelse, ett proffsigt rikskansli och jobbar internationellt.
Vill du ge bilden av att bordet är dukat, och att det bara är att ta för sig?
– Nej, föreningen har alltid haft ett rikt smörgåsbord. Vi hade inte kunnat göra det vi gjort om inte föreningen varit väl ansedd. Föreningen har en 100-årig historia av kompetens och förtroende. Vi är kunskapssökare, kanske inte riktigt som i forskarvärlden men väl som hos myndigheter. Men vi har hur som helst växt rejält det senaste decenniet, med långt fler aktiva och snart 200 000 medlemmar.
Mikael Karlsson är glad över en rad framgångar utåt, han nämner särskilt kemikalie-, rovdjurs- och klimatfrågorna, ändå är det kanske de interna framgångarna som han är mest stolt över.
Hur som helst. Grattis SNF, nu har ni chansen att bygga om och bygga rätt. Åtminstone i rovdjursfrågan då det är den som jag stört mig mest på i fråga om SNFs agerande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar