Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 14 november 2013

Knivtillverkaren Buck outsourcade till Kina men plockar hem produktionen igen

Jag har ju skrivit lite om Kina-kopior av kända knivar på bloggen ett par gånger nu. Ett knivmärke som återkommer gångefter annan är det uramerikanska märket Buck.
Som så många andra företag valde de att på 1990-talet outsourca sin tillverkning till Asien. Men det man upptäckte var att man förlorade på det. De kanske inte förlorade i volym men varumärket ifrågasattes. Detta medförde att man efter 12 år började plocka hem produktionen igen, nu till en nyöppnad fabrik i norra Idaho. Samtidigt verkar Bucks knivar vara bland de mest kopierade. Kanske för att många av dem ligger i mellanprisregistret, de finns därför i många jägarhem och därmed intressanta att kopiera.

Jag upptäckte i min lilla sökning efter designstölder ytterligare en kopierad Buck-kniv alldeles nyss. Det gör sig om Buck Zipper. Som kostar ungefär $105 i USA, så här ser den ut:
Den kniven återfanns hos en svensk jaktprylsproducent. Stabilotherm närmare bestämt. Då med beteckningen Jaktkniv Slip-Not Guthook och är märkt Whitetail Knives. En liten naggning på kivens rygg (jimping) är det som skiljer från originalet, också knivskidan då förståss:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar