Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

fredag 15 november 2013

Robocop... Nej robodeer

Lite lustig nyhet på DN, om bulvaner för jakt på tjuvjägare:
I helgen kunde en man gripas i Myakka City i västra Florida i USA efter att olagligen ha avlossat skott mot en hjort, skriver Miami Herald. När mannen såg hjorten som stod vid vägrenen stannade han bilen, tog sitt gevär och sköt djuret i nacken. Vad han inte visste var att det han trodde var en riktigt hjort i själva verket var en robot, och att det låg poliser och lurade i buskarna.
Vidare:
– Vi sätter ut roboten där vi misstänker att tjuvskyttar skjuter hjortar illegalt. Sedan väntar vi på att ta dem på bar gärning, säger Gary Morse, talesperson för Floridas jakt- och fiskemyndighet, FWC.
– Det har varit ett bra verktyg för oss att avskräcka från dåliga jaktmetoder. Det hjälper faktiskt. När tjuvskyttarna väl får reda på att det finns en falsk hjort där ute så avskräcker det, säger Jeffrey Babauta på FWC.
Den gripne mannen åtalas nu för att ha skjutit mot en hjort utanför jaktsäsong och för att ha använt ett skjutvapen från en väg. Mannen riskerar upp till ett års fängelse och 2 500 dollar, cirka 16 600 kronor, i böter.
Jag får spontant känslan av att det borde vara en väldigt dyr metod att få fast tjuvjägare genom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar