Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

söndag 20 oktober 2013

Ekoterrorister - nej förlåt djurrättsaktivister - häktade

Media rapporterade härom dagen att fyra djurrättsaktivister häktats. Häktesförhandlingarna genomfördes under fredagen rapporterar land. De är misstänkta för en diger samling brott, varav de flesta (alla?) är kopplade till att de ogillar minkuppfödning. Ideologiska brott som går ut över andra människor har jag ytterst svårt att förstå meningen med. Jag anser att man med demokratiska medel kan nå samma mål om de är realistiska.

Nåväl. Borås tidning skriver:
De misstänks också för grovt olaga hot och skadegörelse i Ulricehamns kommun i somras, då en kvinna mitt i natten vaknade av att yxor kastades in genom ett fönster.
Det fanns även ett meddelande om en minkfarm som en släkting till kvinnan driver.
Dådet i Ulricehamns kommun är bara en av händelser som kopplas till de fyra som häktades.

De häktade:
•32-årig man från Göteborg. Misstänkt för cirka 15 fall av skadegörelse, grova olaga hot,grovt olaga tvång, ofredande samt försök till många olika brott.
•23-årig man från Örebro. Ungefär samma brottsmisstankar som mot göteborgaren.
•22-årig kvinna från Kumla, misstänks också för cirka 15 brott.
•21-årig man från Örebro. Misstänkt för sex olika brott.
Därtill finns det en 5:e som är misstänkt men där misstankarna inte är tillräckligt motiverade för häktning. 32-åringen är för övrigt samma en som trakasserat pälsaffärer i Göteborg tidigare, och dömts för det:
En av männen är en 32-åring från Göteborg som dömts efter en serie hot och attentat mot butiker i Göteborg som sålde pälsar. Om affärsinnehavarna skrev under avtal skulle de slippa fortsatta angrepp. Mannen dömdes till böter och villkorlig dom för olaga tvång.
I Expressen får man fram ytterligare några detaljer:
De misstänks bland annat ha tagit en gravsten från Sandhems kyrkogård och lagt den hemma i trädgården hos systern till en lantbrukare som tänkte starta en minkfarm.
Brottsmisstankarna gäller även en mordbrand, ett garage till en minkfarmare i Vinninga som sattes i brand.
Brottsligheten rubriceras som grov, vilket Tingsrätten godtog. Åklagaren förklarar varför:
– Min utgångspunkt är att de ska betraktas som grova brott eftersom verksamheten har bedrivits systematiskt och i syfte att förinta en näringsverksamhet, i det här fallet pälsuppfödningen, säger Sofia Karlsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar