Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

fredag 23 augusti 2013

Polisens kvarnar mal även när jägare är målsägande

Ibland går det rätt väg även i fråga om brott som drabbar jägare. En mängd jakttorn har sågats ner i Jämtland. Detta är illa och om tornet inte faller kan det vara direkt livsfarligt för den jägare som skall klättra upp. Sådana fall brukar läggas ner direkt, så även detta, men hör och häpna. Nu har man gripit en medelålders man som skäligen misstänkt för brotten. ÖP rapporterar:
Den 51-årige mannen togs in till förhör på torsdagseftermiddagen och anhölls därefter av en åklagare. Han misstänks för skadegörelse efter att han ska ha sågat ner jakttorn kring Ågårdarna.
Hur många jakttorn det rör sig om är inte helt klart, men i vart fall ett 20-tal. Mannen ska ha iakttagits i närheten av tornen. Anmälningar som tidigare lagts ner har tagits upp igen nu, eftersom det finns en misstänkt för brotten. Bevismaterial ska gås igenom igen och vittnen ska höras om utifrån att polisen nu har en klarare bild av vad de letar efter.
Flera utredare jobbar för fullt med ärendet.
– Just nu sitter vi och brainstormar. Det är milt uttryckt en jädra soppa, säger Patrik Åström vid Jämtlandspolisen. Att just jakttorn sågas ner väcker starka känslor. Polisen har fått bra hjälp av allmänheten i jakten på en misstänkt för dåden, enligt Patrik Åström.
– Det är jättekul att vi har fått tag på en misstänkt. Poliserna som var inblandade har gjort ett fantastiskt jobb, säger han.
Under fredagsmorgonen nekade 51-åringen till brottsmisstankarna.
– Han har väl inte lämnat någon fullödig berättelse, säger åklagaren Jonas Fjellström som leder utredningen.
Fler förhör kommer att hållas med mannen under dagen. Han har anhållits på grund av att åklagaren ser en risk att han flyr eller begår fler brott. Mannen, som är bosatt i länet, uppges vara djurvän med en stark övertygelse som legitimerar det han gör.
Sabotage har utförts mot fågelstationen i Ånnsjön i två omgångar, både nu i juli och sommaren 2011. 51-åringen kan tänkas ligga bakom även de händelserna.
– Det tittar man på, säger Jonas Fjellström som inte vill kommentera det närmare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar