Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 31 juli 2013

Kritiken mot vapenutredningen fortsätter

Den hårda kritiken mot vårens vapenutredning fortsätter. Idag kom den via en hård debattartikel i DN. Jag citerar slutklämmen:
Utgår man från den forskning som finns och från tidigare utredningar finner man att inget av utredningsförslagen kan antas ha någon som helst påverkan på kriminaliteten.
I stället för att föreslå nya, och mycket långtgående, restriktioner som enbart skulle drabba laglydiga människor, vore det rimligare med förslag som dels stod i proportion till hur stort problemet faktiskt är och dels hade potential att leda till minskad brottslighet.

2 kommentarer:

 1. Mycket bra debattartikel. Sedan vi blev av med försvaret och polisen fullt ut blev myndiga i vapenfrågor har det blivit en total cirkus.
  Håkan Dahlbys OS-silver och Skanåkers alla sju OS stoltserar vi gärna med men ingen vill se att dom förvarar vapen i hemmet. Tänk om Pia Hansen skulle få för sig att hon var tillbaka på os i Sydney och börja skjuta dubbeltrapp på en skolgård i Hässleholm.

  Licenspliktiga tennisracket och 5-årslicenser på golfklubbor och förbud mot innehav av skidstavar om du inte kan uppvisa giltig skidlicens. trams.

  SvaraRadera
 2. Man borde väl göra det svårare att ta MC-kort också, med tanke på att fler och fler kör MC utan vare sig körkort eller försäkring.

  Vapenutredningen är helt missriktad. Man kan ju bara hoppas att politiker lyssnar på vapenägare och inte på RPS mfl.
  Sedan är ju skytte/jaktrörelsen kass på att uppvisa en enad front. I hopp om att statsmakterna inte skall ge sig på ens egen lilla gren av skyttet kastar man gärna de andra till vargarna.

  SvaraRadera