Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 4 mars 2013

Rävjakt över flera marker

Idag var vi hos ett grannlag och jagade räv. Ett 30-tal personer slöt upp och vi hade sisådär 4-5000 hektar mark till vårt förfogande. Många rävar var på fötter när 5 stövare gav järnet. Skyttet var dock sisådärbra. Flera bomskott. En räv togs efter ett strongt grytjobb av en foxterrier.

Jag såg ingen räv och efter lunch fick Missan möjlighet att försöka sig på ett par gryt. I det första hade den grytade räven redan stuckit sin väg. I det andra fanns det bara grävling. Men det tyckte Missan var kul. Hon arbetade med dem i över en timme. Som väl var utan att skada sig. Om det sköts ytterligare räv på eftermiddagen vet jag ej eftersom jag var tvungen att fara hem...
 Fin vårlik senvinterdag.
 En liten tik blev det på förmiddagen.
 Missan gillade detta gryt.
Efter grytjakt är det tvagning som gäller!

8 kommentarer:

 1. Fantastiskt väder men de här storjakterna tycker jag ofta blir resultatlösa. Tänk om ni hade lockat av markerna istället:) jag la upp en länk till din blogg från mig nu!

  Kul för Missan! Hur går det med de andra hundplanerna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med om att den mängden timmar lagda på andra jaktformer antagligen hade gett fler rävar. Men en del av syftet med sådana jakter är ju att lära känna sina jaktgrannar! Jag tror att åtminstone jag kommer att jaga fler gånger med de gubbarna, om inte annat så ringer de nog närde grytat räv i fortsättningen.

   Just nu händer det inte så mycket med de andra hundplanerna. Vi väntar på besked om tiken blev dräktig eller ej. Valpning bör ske i påsk om allt gått vägen. Vilket gör att vi om allt går bra blir med valp lagom till sommarlovet....

   Radera
  2. Jo det är ju trevligt att träffa alla och tjöta lite, och inte mycket klår ju ett stövardrev som kommer rätt emot passer man står på, gärna vid en bäck eller liknande:)

   Radera
 2. Lite avundsjuk på jakten, mycket avundsjuk på era väderförhållanden... Här är l-å-n-g-t kvar tills vi ser bar backe!
  Kul att tyskan får prova på lite underjordsarbete!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, vi har vårkänning på allvar nu.

   Tyskan kan ju det där med att jaga över mark vid det här laget, hon vet vad som förväntas av henne. Då kändes det rätt att lite försiktigt börja med underjordsarbete. Inte för att jag tänkt jaga speciellt mycket gryt med henne utan för att jag vill kunna ha möjligheten att göra det vilket ju är något helt annat. Nåja. Hon verkar ha huvudet med sig när hon är nere under jorden, nu får vi hoppas att det blir något skjutet för henne nästa helg bara!

   Radera
  2. Skulle tro att foxterriern som det sköts för i söndags är konvalescent nästa söndag. Hans kind vart rätt illa biten. Men räven hade värre skador....

   Radera
 3. Verkar ha varit en trevlig dag, med fint väder! Kul att se hur det ser ut vid grytet, har aldrig sett något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ajdå, det var illa. Gryt är ganska intressanta företeelser. Jobbade med ett större gryt i mitt arbete i höstas, detta har jag skrivit en artikel om som kommer i Svensk Jakt nr 5 eller 6.
   Nåja, kommer du till göteborgstrakten får du väl kontakta mig så tar vi en grytsafari och råder bot på problemet.

   Radera