Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 4 mars 2013

USA är inget föredömme!

Betydelsen av jägares och lokalbefolknings deltagande i viltförvaltning och inventering kan inte nog framhållas för att förvaltningen skall accepteras. USA är i detta fall absolut inget föredöme och misstron mot myndigheter är stor!

Lyssna: Gör inte som USA när det gäller viltvård, råd från professor

6 kommentarer:

 1. Jägarna ska vara delaktiga i förvaltningen och i arbetet med inventeringar etc. Men jag är inte övertygad att man ska grotta ner sig för mycket. Se på älgförvaltningen, vi lägger ner oerhört många timmar på älgen i möten, inventeringar, räkna skit, såga käkar, kolla livmödrar, räkna älgobs osv! Det är ju bra att ha koll... men det kan gå till överdrift också! Misstolka mig inte nu om jägarnas delaktighet, jag är nog bara själv trött på älgförvaltning:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har man bara ett bra system för hur man effektivt skall kunna ta till vara på informationen är det bra. Men information har inget egenvärde i sig, det måste finnas ett intresse/behov av den. Samt ett intresse att leverera den. Jag förstår vad du menar och jag håller med dig. Det är ju jaga vi vill göra, eller hur?

   Radera
 2. Ps. Jag är föräldraledig om du kanske undrar varför jag kommenterar så ofta. Det kommer du dras med till 20:e okt:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. 20:e oktober.... Hmm, du vet väl att man inte får jaga älg när man är föräldraledig ;-) eller ja, det får väl vara älgkalv då....
   Skämt å sido. Ta till vara stunden med ditt barn, det är en fin och ibland ganska jobbig period.

   Radera
 3. Har haft förmånen att läsa en kurs i "Human Dimensions of Fish and Wildlife Managemenet" där prof. Heberlein höll i det mesta av utbildningen. Han väckte mitt intresse kring de konflikter som uppstår mellan människan, naturen och olika intressenter.

  Rekommenderar att läsa hans bok som gavs ut förra året: http://www.amazon.com/dp/0199773335
  Många tankeväckande ord, bla kring människans attityder och beteenden - och hur dessa inte alltid hänger ihop.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den får jag kolla upp. Verkar intressant. Tack för tipset och kommentaren.

   Radera