Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 19 november 2012

LCHF köttbullar med tillbehör

Lördagsmaten. Köttbullar eftersom det var sonens 6-årsdag och han gillar just köttbullar. Köttbullar är dessutom rätt enkla att göra kolhydratfria.

Köttbullar:
Rådjursfärs
ägg
grädde
stekt finhackad lök
kryddor och salt
Smeten arbetades ihop väl. Köttbullar formades vilka stektes i rikligt med smör på rätt låg värme för att ägget skulle hinna binda samman köttbullarna ordentligt.

Sås:
1 msk grönpeppar, krossad
1 msk ljus soja
3 dl grädde
Kokas samman till önskad konsistens....

Övriga tillbehör:
Ångkokt rödkål
Ångkokt broccoli
Ångkokt brysselkol
Sallad av tomat och paprika

4 kommentarer:

  1. Har du provat vitkål kokt i grädde med lite dijonsenap.
    Hur går det med uthållighet och känslighet för kylan för dig?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte provat det. Får blir vilken dag som helst, samtliga ingredisenser finns alltid hemma...

      Kyla... Jag har jobbat en hel del ute sedan jag började med en kost med så få kolhydrater som är praktiskt möjligt utan att behöva vända totalt på allt. Jag har ännu så länge inte upplevt något direkt obehag, å andra sidan har temperaturen hållit sig över noll och jag haft bra kläder. Vi får väl se fram i vinter, isfiske eller ett kallt harpass blir nog bra värdemätare.

      Uthållighet. Där vet jag inte vad som är hönan eller ägget. Jag rör mig mer nu än tidigare år. Har jag bara med mig kaffe och vatten så kan jag Gå med hunden en hel dag utan problem så egentligen upplever jag uthålligheten som bättre. Det är ju Ferry-food jag äter ;-)

      Radera
    2. Jag är inne på mitt femte år på LCHF brukar hålla mig under 20 gr kolhydrater per dag.
      Efter jag började har jag definitivt mindre obehag av kylan, jag har till och med sänkt innetemperaturen med två grader ;-)

      Radera