Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 25 oktober 2012

Skärpning, Elisabet Höglund

Oaktat att hon är frilansare, oaktat att det gäller en krönika så nog fasen skall en journalist bara trycka det som är sant eller åtminstone har någon form av verklighetsförankring. Jag har sedan länge irriterat mig på Elisabet Höglund. Jag tycker inte att hon nyanserar eller lyssnar. Men uppenbarligen är jag lite ensam i detta då hon fått en hel uppsjö journalistiska priser i tillägg till sina SM-medaljer i cykling...

Härom veckan slog hon till. Denna gång med ett riktigt lågvattenmärke i Aftonbladet. Eller vad säger ni om avslutningen på krönikan "Lena Ek offrar vargarna - för att rädda centern":
Blir det ingen auktoriserad jakt på varg i vinter, så kommer varghatarna att fixa att lika många vargar dödas i alla fall. Hittills i år har 33 vargar ­under mystiska omständigheter ­dödats i de svenska och norska varg­reviren. Klockan halv tre natten till förra onsdagen kördes en varg ihjäl på en liten skogsbilväg i Dalarna. ­Bilen som dödade vargen var belagd med körförbud. Till saken hör att länsstyrelsen redan beviljat skyddsjakt på en varg i det här reviret men vargen blev aldrig skjuten. Nu ­krossades den i stället av en bil. ­Viltolycka? Nej, jaktbrott, förstås. Men någon polissak lär det väl inte bli – för polisen är väl med i jakt­laget.
Menar hon på allvar att någon varit ute med en bil med körförbud och "jagat" varg för att sedan anmäla det som viltolycka? Och insinuationerna mot polisen är bara för mycket.... Har hon glömt poliserna i apu? Det finns poliser med alla slag av intressen, precis som det finns journalister med ett stort mått av fördomar.

Lägg till att alla som är för en begränsning av vargstammen i Höglunds värld klassas som varghatare....

1 kommentar:

  1. Jag läste krönikan och gjorde samma reflektioner som du, den var verkligen ett lågvattenmärke.

    SvaraRadera