Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

lördag 17 september 2011

Mycket kan bli fel....

Kom in strax före mörkret föll. Jag var ute på en liten smygjaktsrunda där det mesta blev fel. Så till den milda grad fel att jag inte ens såg något vilt men blev sedd av det mesta....

Det började med att jag felbedömde vinden. Den verkade komma från ONO. Ett intressant håll som skapar möjligheter, vilket fick styra min lilla tur. Beväpnade mig givetvis med helt fel bössa, tänkte räv och tog 6,5-an med NF kikaren (5,5-22x56). Borde ha tagit den korta 30-06:an alternativt kombin. Det hade varit bättre.

Mina steg förde mig först förbi ett grävlinggryt. Vinden visade sig nu komma från SSO. Hm, det var inte bra, då hamnade jag ju totalt fel i förhållande till de gärden jag planerat att spana av. Istället sökte jag mig in i skogen i syfte att nå fram till ett par hagar och ett större hygge.

Hagarna gav inget. Men nu kändes det nästan vindstilla. Så jag gick vidare till det stora hygget. Där det visade sig blåsa en vind nästan rakt från S, vilket åter fick mig att vara fel placerad. Med kikaren spanade jag ändå av hygget under några minuter för att kontrollera om där fanns något eller om det var läge att plocka fram en lockpipa. Eftersom det börjat komma upp sly och gräset var högt misstänkte jag att jag inte skulle kunna lägga märke till någon räv där. Jag bestämde mig för att korsa hygget och eventuellt kolla till en kraftledningsgata innan jag vände stegen hemmåt.

Ute på hygget blev jag ordentligt utskälld av något jag inte kunde få syn på. Kanske stod vederbörande i granet utefter hyggets SV kant. Nåja. In i skogen på andra sidan hygget. Nyröjd skog med liggande småträd var svårt att passera.

Väl inne i skogen började det regna. Jag misströstade struntade i kraftledningen. Istället gick jag via en äng som jag äger. Hoppades på hare, men där fanns inget. Regnet tilltog och jag gick genom skogen i kanten av ängen. Stannade till vid ett intressant äppleträd som inte givit någon frukt i år, eller ja, det gav två äpplen varav jag tog det ena. Ett lite syrligt friskt äpple, konsistensmässigt liknar det Astrakan men betydligt syrligare och med röda inslag. Definitivt moget nu. Skall ta ympkvistar från det och flytta hem en klon till gården nästa år tror jag.

Näe. Jag gör nog ett försök med kråkfåglarna i morgon istället!

2 kommentarer:

  1. Oj, oj, oj vad många såna här turer man har gjort! Känner igen mig. Vinden är ofta lynnig och spelar en ett spratt!

    SvaraRadera
  2. Å i morses var det så skönt att ligga kvar i sängen, så någon dust med kråkorna blev det då rakt inte....

    SvaraRadera