Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

lördag 8 januari 2011

Vargjakt och EUs miljöminister

Redan igår nämnde jag att EUs miljöminister var fortsatt kritisk mot det svenska beslutet att tillåta licensjakt på varg och inte helt nöjd med Andreas Carlgrens svar på de tidigare ställda frågorna. Under det senaste dygnet har en mängd tidningar också skrivit om nyheten, några exempel:

ATL lyfter fram det bizarra faktum att brevet tog 12 dagar att nå Andreas Carlgren. Hade beslutet om vargjakt blivit ett annat om brevet nått fram i tid och hur fasen har det gått till, visst har det varit helger och annat men 12 dagar låter helt djävla absurt. Jag hade kunnat cykla med brevet från Bryssel till Stockholm på kortare tid!

DN är den tidning som flest andra mediaaktörer refererar. Bland annat lyfts det fram att många andra länder har betydligt större vargstammar. Men som jag förstått det hela är Sverige helt outstanding vad det gäller att ha koll på hur många vargar som faktiskt finns i landet, även om kriterierna innebär att vi snarare underskattar än överskattar antalet.

DT ställer frågan om inte den kommande licensjakten på varg kan tänkas bli den sista. Kanske det, men att tillämpa en liberalare syn på skyddsjakt kanske är en betydligt bättre modell än den tokhysteri som håller på att byggas upp just nu?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar