Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 5 februari 2019

Test: biltemas viltvåg

Jag har egentligen aldrig brytt mig om vad de djur jag hanterat väger. Inte heller brukar jag bry mig om vad köttet i frysen väger. Jag tycker nämligen att jag har ett bra ögonmått, kanske inte vad gäller vikt utan vad gäller hur mycket som kan tänkas gå åt.

Trots detta så spontanköpte jag en viltvåg på Biltema härom sistens. Tänkte att 149 kr inte var mycket att orda om men att en våg som går upp till 200 kg kan vara bra att ha trots allt.
Jag tycker att vågen känns lite smäckig, men vad begär man för det priset? Jag skulle nog inte våga hänga på något som jag misstänker drar iväg över 100 kg eftersom jag sedan tidigare vet att Biltema valt att inte ha några säkerhetsmarginaler. Men eftersom jag antagligen inte kommer att hantera några större slaktkroppar* så duger den gott för mig. Den stillade i vart fall min nyfikenhet nrä jag med dess hjälp kunde konstatera att helgens lilla galt vägde 39 kg levande och 20 kg slaktad.
____________________
*det jag på egen hand hanterar är som störst dov och vildsvin och som jag jagar så sticker det sällan upp i över 100 kg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar