Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 4 december 2017

Recension: Mora Pro S

En kniv för en god sak, så får man beskriva Moras novemberkniv där ca 10% av priset går till kampen mot prostatacancer. Så ett köp av denna kniv var helt självklart när jag ramlade på den i en butik. Moras novemberkniv är en specialversion av deras Pro S, dvs en hantverkarkniv i rostfritt stål. Det är samma kniv som basic 546 men med gummihandtag.

Mora pro S är avsedd för bygg- och hantverkarsegmentet och är alltså inte en jakt- och friluftskniv även om den givetvis kan användas till detta. Bladet är 91 mm långt och 2 mm tjockt. Handtaget är i gummi och ger ett bra grepp därtill är det försett med rejält fingerskydd. Personligen vill jag inte ha riktigt så stora fingerskydd på mina jaktknivar då de minskar greppmöjligheterna och ofta är i vägen. Slidan är i hårdplast och lättdiskad, lite skramlig att ha som hundförare eller på smygjakt.

Vid praktisk jakt så fungerar kniven även om den inte är optimal. Jag tycker att den är lite för spetsig för att vara riktigt bra att öppna upp djur med och bladets kurvatur gör det lite lurigt att använda när man får men til sotning är det helt ok åtminstone tilll mindre hjortdjur. Det fungerar till styckning även om det inte är optimalt.
 Mora Pro S har testats parallellt med den jakt- och fritidsnischade Mora Kransbol. 
Mora Pro S är Moras novemberkniv och säljs i en specialverson till förmån för kampen mot prostatacancer.
Mora Pro S testades vid slakt och styckning parallellt med Mora Kransbol och Extrema Ratio col Moschkin.

Mora Pro S kostar runt 100 kr. Med tanke på att den är svensktillverkad så tycker jag att det är ett fenomenalt köp för den som föredrar slit och slängknivar. Man kan utan problem köpa tre sådana i början av varje jaktår om man nu inte är förtjust i att ta hand om sina knivar, eller om man vill ha ett par liggande i bilens bagage ifall de skulle behövas vid senare tillfälle. Priset och att den är tillverkad i sverige gör att jag kan rekommendera kniven framför de flesta jakt och friluftsknivar i samma prisklass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar