Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 29 november 2017

Stellafonden

Stellafonden är en ideell organisation som går in och hjälper till ekonomiskt när en hund blivit vargangripen. Stödet är ekonomiskt. Såhär beskriver en av medlemmarna i styrelsen det hela:
Grundtanken med fonden var att drabbade hundägare skulle ansöka om stöd av fonden. Men vi har funnit att kunskapen om vår existens är något begränsad. Så vi försöker helt enkelt att föra en dialog med dem vi vet är drabbade och frågar om de behöver hjälp.
I skrivande stund består fondens styrelse av Sofie R, Andreas L och Christer W.
Nyligen kom vi överens om att hjälpa drabbade med 50% av egenandelen och jobba efter den principen året ut för att sedan utvärdera och eventuellt ändra efter nyår.
Vi är fortfarande ganska unga och oerfarna som fond och lär oss hela tiden nya saker.
Som t ex att alla fall är unika. Vissa behöver ingen hjälp, andra har eget skyddsnät kring sig med bekanta som startar insamlingar, andra behöver riktigt stora belopp i hjälp.
I fonden idag finns drygt 50.000kr. Vilken kanske kan anses vara mycket. Men det är 3-4 hundar så är fonden slut!
Så vi vill att ni fortsätter sprida vår grupp så fler blir medvetna om att vi finns så vi kan hjälpa flera hundar som blivit attackerade av varg! Nästa gång kanske det är din hund.
Vill du stödja Stellafonden så kan du sätta in pengar på fondens Bankgiro 170-8015 eller använda Stellafondens swish nr: 123 249 4201. Jag har själv vid några tillfällen när jag sålt jaktprylar som jag inte längre behöver valt att låta köparen sätta in pengar på Stellafonden istället för att ta betalt själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar